Spelstudion Fatshark köper upp A Sweet Studio

Fatshark spelbranschen Spelutveckling
Spelstudion Fatshark köper upp A Sweet Studio

Martin Wahlund. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

"Vi vill kunna accelerera."

Spelstudion Fatshark är kända för att bland annat ha utvecklat storsäljaren Warhammer: Vermintide 2.

Nu köper det svenska spelbolaget den avsevärt mindre spelutvecklaren A Sweet Studio för ett hemligt belopp.

“Vi är mycket glada att kunna meddela uppköpet av A Sweet Studio, vilka besitter gedigen erfarenhet och kommer kunna hoppa in i hetluften direkt med arbetet för kommande DLC till Vermintide 2”, säger Martin Wahlund, VD Fatshark.

Totalt är det 9 personer som ansluter till Fatsharks nu 80 personer stora team i samband med köpet. Med följer också ett spelbibliotek där spel som Scalpers och Flower Pop Adventures framöver kommer att ingå i Fatsharks katalog.

För Fatshark har den senaste tidens framgång med bland annat Vermintide 2, där de sålt över en och en halv miljon exemplar, varit en bidragande faktor som möjliggjort uppköpet.

“Det har gått bra de senaste åren. Vi vill kunna accelerera och vi har så mycket i pipen som vi vill kunna göra”, säger han.

“Sen har de många likheter med oss också. Det ska vara något som passar med vår filosofi att bygga spel.”

På A Sweet Studio ser man fram emot att få arbeta med Warhammer-varumärket hos Fatshark.

“Det är fantastiskt att vara del av en sådan framgångsrik studio som Fatshark och det kommer att vara väldigt utmanande att jobba med ett så starkt varumärke som Warhammer” säger Gustav Linde, tidigare VD A Sweet Studio.

Fatshark grundades 2008 av Joakim Wahlström, Martin Wahlund, Rikard Blomberg och Johan Jonker. Under 2017 omsatte bolaget 82,7 miljoner kronor med ett nollresultat. 

A Sweet Studio omsatte förra året 4 miljoner kronor med ett negativt resultat på 2,6 miljoner. 

Läs fler artiklar
LÄS MER