Sök

Glossybox-grundare lanserar energishot med tidigare golfproffs

Carly’s natural company

Andy Johnsson, Chris Hanell och Henric Persson. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Glöm kaffe och socker. Boost vill vara räddningen för alla eftermiddagströtta. Nu tar bolaget bakom energishoten in riskkapital från ett gäng namnkunniga investerare.

Henric Persson är tidigare vd och medgrundare av skönhetsbolaget Glossybox. Nu startar han Carly’s natural company tillsammans med bland andra Chris Hanell, tidigare golfproffs.

Produkten som lanseras är en energishot vid namn Boost.

“Om jag varken dricker energiläsk eller kaffe, hur ska jag motverka den ständiga eftermiddagsdippen på jobbet? De där tröga timmarna efter lunch när energin så ofta tryter”, säger Henric Persson i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen tar duon in 5 miljoner kronor från ett investerarkollektiv bestående av Eva Redhe (ängelinvesterare och styrelseproffs) Daniel Polotti (medgrundare av Ryska posten), Niclas Luthman (entreprenör), investmentbolaget Pejoni AB och Anders Böös. Den senare av dem har en bakgrund inom HQ Bank, ängelnätverket Beta Angels och Caixa Capital Risc. Han har tidigare investerat i hundtjänsten Dog buddy och molnlagringstjänsten Degoo.

Idén till Boost är hämtad från USA, där energishots är en mångmiljardindustri.

”Visst, de gör jobbet men smakar hemskt och är fullproppade med artificiella ämnen och sötningsmedel. För oss var det jätteviktigt att skapa en mer naturlig produkt påverkar våra kognitiva funktioner och samtidigt smakar gott, utan artificiella sötningsmedel och färgämnen, och som är vegansk”, säger Henric Persson.

Läs mer