Mini Rodinis vd lämnar: "Hade olika syn på hur företaget skulle drivas"

Mini Rodini Kläder
Mini Rodinis vd lämnar: "Hade olika syn på hur företaget skulle drivas"

Cassandra Rhodin, grundare av Mini Rodini. Foto: Pressmaterial från Mini Rodini.

Erik Wisterberg

Reporter

För tredje gången på lika många år får barnklädessuccén en ny vd.
"Det har tagit ett tag att hitta rätt", säger Cassandra Rhodin, grundare av Mini Rodini.

Modeillustratören Cassandra Rhodin fick idén när hon var gravid. 2005 startade hon, tillsammans med sin man Jon Sandin, barnklädesmärket Mini Rodini.

Sedan dess har försäljningen av de färggranna barnplaggen, ofta med lekfulla djurmönster, fullkomligen exploderat.

I fjol omsatte Mini Rodini 177 miljoner kronor, nära en fördubbling jämfört med två år tidigare. De senaste åren har bolaget visat tvåsiffriga miljonbelopp i vinst.

Men i det tysta har bolagets vd nu valt att lämna succébolaget, kan Breakit avslöja. Uppgifterna bekräftas av Cassandra Rhodin, grundare och kreativ chef på Mini Rodini.

"Ledningen och vd hade olika syn på hur företaget skulle drivas", säger Cassandra Rhodin till Breakit.

Många entreprenörer vet hur svårt det är att lämna ifrån sig kontrollen över sin bolags-baby. Länge var medgrundaren Jon Sandin vd för Mini Rodini, men 2015 valde man att rekrytera en extern vd.

In kom Adidas nordiska marknadsdirektör Tina Rolén. Hennes tid som vd blev kort. Redan ett år senare ersattes hon av Johan Larsson, med ett förflutet som vd för Whyred.

Nu har alltså även han slutat.

För en tid sedan plockades Håkan Ström in som tillförordnad vd. Han har ett förflutet som vd för det H&M-ägda klädmärket Cheap Monday – och får ansvaret att leda Mini Rodini in i framtiden.

"Håkan är en härlig person, som tillför energi, trygghet och kunskap till organisationen, han har varit med på en liknande resa med Cheap Monday och har internationell erfarenhet", säger Cassandra Rhodin.

Bolagets kläder har i vissa kretsar blivit så pass populära att de kostar mer på andrahandsmarknaden än i butik. Facebook-gruppen "mini rodini köp och sälj" har till exempel över 7.000 medlemmar, och du som vill in i gruppen måste få någon av de nuvarande medlemmarna att gå i god för dig.

Skruvat?

Kanske, men klart är att Cassandra Rhodin har lyckats skapa ett otroligt starkt varumärke kring sina lekfulla barnkläder med fans snarare än kunder. När det kommer till att hitta rätt vd har det hittills varit tuffare.

Mini Rodini går nu in på sin tredje vd, på lika många år.

"Det har tagit ett tag att hitta rätt", säger Cassandra Rhodin och fortsätter:

"Det känns som att Håkan är rätt person för att ta Mini Rodini framåt och vi har en samsyn på Mini Rodinis internationella potential".

Läs fler artiklar
LÄS MER