Sök

Uber överväger att sälja delar av sin självstyrande bilenhet

Uber

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Satsningen inom autonom körning har hittills inte blivit någon succé.

Uber överväger att sälja minoritetsposter i sin enhet inom autonom körning, Advanced Technologies Group eller ADG. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

Bolaget utvärderar en sådan möjlighet eftersom man inte vill dras med höga kostnader inför den planerade noteringen nästa år. Uber väntas gå in på börsen med en värdering på upp emot 120 miljarder dollar.

Enligt källorna kan ADG:s framtid bli i form av en avknoppad rörelse med en egen värdering. De tillade att enheten redan har lockat till sig intresse från potentiella investerare.

En självständig ADG är däremot inte att garantera. Ubers vd Dara Khosrowshahi sade förra månaden att han ser enheten "absolut" vara en del av Uber efter noteringen, men att man står redo att släppa in externa partners som vill dela på utvecklingskostnaderna och eventuellt kommersialisera den självkörande biltekniken.

Ubers satsningar inom autonom körning har hittills inte blivit en succé. Tvärtom lades verksamheten i Arizona ned efter att ett av fordonen kört över en fotgängare under våren. I samband med det sades flera hundratals anställda upp.

Läs mer