Podcast: Därför köper MTG allt de kan komma över inom e-sport

MTG e-sport Breakitspodcast
Podcast: Därför köper MTG allt de kan komma över inom e-sport

artubr on Flickr

Breakit

MTG har tröttnat på att köpa dyra fotbollsrättigheter. Nu vill den svenska mediejätten i stället själv äga rättigheter - och sälja dem dyrt till andra. Det säger Stefan Lundell i senaste avsnittet av Breakits podcast.


I veckan avslöjade Breakit att Kinneviksfärens mediebolag MTG är på väg att köpa ännu en storspelare inom e-sport, även kallat datorspelstävlingar. Den här gången är det amerikanska ESEA som MTG vill förvärva.

Det blir i så fall den tredje storaffären i segmentet som mediejätten gör i år. I senaste avsnittet av Breakits podcast förklarar Stefan Lundell vad han tror är bakgrunden till köpräden.

"MTG ser att framför allt unga män tittar allt mer på e-sport. Det är en av drivkrafterna bakom investeringen, att konsumentbeteendet förändras", säger han.

Men enligt Stefan Lundell finns också ett annat skäl: MTG har tröttnat på att vara en köpare av fotbollsrättigheter, eftersom det är så dyrt. Detta trots att bolaget nyligen säkrade rättigheterna till att fortsätta visa bland annat engelska Premier League i Sverige.

"MTG vill bli den som äger rättigheterna, så att de sedan kan sälja dem till andra. De ser att e-sporträttigheter är billigt nu men att det kommer att stiga kraftigt i pris framöver", säger Stefan Lundell.

Lyssna på hela podden här.

Läs fler artiklar
LÄS MER