Sök

Facebook ökar transparensen kring politiska annonser i Storbritannien

Meta

Foto: TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Finns dåliga aktörer som försöker missbruka plattformen".

Facebook ökar transparensen kring politisk marknadsföring i Storbritannien. Det handlar om att den sociala mediajätten framöver först ska verifiera identiteten och lokaliseringen av de som vill publicera sådant innehåll på plattformen, enligt ett inlägg på hemsidan.

”Vi inser att det här kommer att bli en betydande förändring för personer som använder vår tjänst för att publicera denna typ av annons. Medan de allra flesta annonser på Facebook drivs av legitima organisationer finns det dåliga aktörer som försöker missbruka plattformen. Genom att få människor att verifiera vem de är tror vi att det kommer att bidra till minskat missbruk”, skriver Facebook.

Vid sidan av att vara tydliga med vem som finansierar annonserna kommer Facebook att ha en Ad Library, som samlar in alla annonser från de senaste sju åren med information om vilka som ligger bakom dessa.

Om någon uppmärksammar en politisk annons utan information om vem som står bakom den ska man kunna höra av sig till Facebook för verifikation. I de fall parten visar sig sakna en sådan kommer annonsen att omedelbart plockas ned och arkiveras i Ad Library, medan personen stoppas från vidare publicering fram tills det att man gått igenom verifikationsprocessen.

Läs mer