Så öppnar Stockholmsbörsen – och svenska e-handlare

H&M Footway Börsen
Så öppnar Stockholmsbörsen – och svenska e-handlare

Foto: Pi Frisk/Svd/TT

Erik Wisterberg

Reporter

Läge att pusta ut? Stockholmsbörsen stiger efter börsfrossan.

New York-börserna fortsatte att falla under torsdagskvällen, och många frågar sig om vi står inför en längre period av nedgång.

Men under fredagsmorgonen syntes tecken på en ljusning. De asiatiska börserna har stärkts, och de amerikanska börsterminerna pekar mot en återhämtning.

Klockan 9:00 riktades blickarna mot Stockholmsbörsen.

Efter fem minuters handel var börsen upp drygt 0,7 procent. Erik Pensers mäklarchef Oskar Ekman menar att det är för tidigt att fira.

"Efter en nedgång på 7-8% på OMX korkar man kanske inte upp flaskan på en uppåtstuds på 0,7", säger han i DI:s Börsmorgon.

Bland de noterade svenska bolagen med koppling till e-handel syns blandade signaler. Qliro öppnar ned 2 procent, och även Dustin backar med 1,6 procent i börsöppningen. 

Sportamore öppnar istället upp 2 procent. Även Boozt och Footway går starkt. Den senare aktien var upp 4,5 procent 20 minuter efter börsöppningen.

Bjässen H&M, som kämpar med sin omställning till e-handel, föll tungt under torsdagen. Aktien ser nu ut att återhämta sig något. Vid 09:20-tiden på fredagsmorgonen hade aktien gått upp med 0,8 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER