Så effektiv är p-appen Natural Cycles – enligt bolagets studie

Natural Cycles
Så effektiv är p-appen Natural Cycles – enligt bolagets studie

Elina Berglund Scherwitzl och Raoul Scherwitzl. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Hur effektiv är Natural Cycles när det kommer till att förhindra graviditet? Den svenska p-appen har tittat på 54.000 kvinnor i fem länder.

Natural Cycles presenterade under onsdagen resultat från en observationsstudie av företagets mobilapp som inkluderade över 54.000 kvinnor. Syftet med studien var att jämföra Natural Cycles effektivitet i att förhindra graviditet mellan användargrupper i USA, Storbritannien, Sverige, Australien och Finland.

Natural Cycles var effektiv till mellan 92,5 och 94,9 procent med typisk användning, beroende på vilket land det handlade om. Dessa data är i linje med den rapporterade effektivitetsnivån för typisk användning om 93 procent, som baserades på en studie av över 22 000 kvinnor.

“Denna data bidrar till ytterligare vetenskapliga bevis som demonstrerar real world-effektiviteten hos Natural Cycles som preventivmetod för kvinnor som är beredda att mäta sin temperatur regelbundet och avstå från sex under fertila dagar. Viktigt att poängtera här är att den typiska effektivitetsnivån på 93 procent hos Natural Cycles har kvarstått på samma nivå sedan den allra första studien”, säger Simon Rowland, ansvarig för den medicinska avdelningen vid Natural Cycles, i ett pressmeddelande.

Presentationen skedde vid 2018 års årsmöte för det amerikanska sällskapet för reproduktiv medicin, ASRM, den amerikanska staden Denver, Colorado.

Läs fler artiklar
LÄS MER