Klarna gör sig av med konsulter

Klarna fintech Konsulter
Klarna gör sig av med konsulter

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Bolaget kritiseras för sina uppsägningar.

Fintechbolaget Klarna har vuxit snabbt de senaste åren. Antalet anställda ökade från 1074 till 1380 mellan 2015 och 2017, samtidigt som omsättningen också ökat snabbt. I takt med att bolaget vuxit har det också funnits ett stort behov av konsulter, men nu tvingas många av dem att lämna, skriver Computersweden.

Anonyma källor som är insatta i situationen berättar för sajten att besvikelsen hos konsulterna är stor och att många är kritiska till hur Klarna har hanterat situationen.

Anledningen till besvikelsen är att de fått signaler om att det funnits ett stort behov av konsulter på bolaget.

“Man hade förväntat sig mer av ett stort bolag”, säger en av källorna.

Enligt personerna som sajten har pratat med verkar det röra sig om “massuppsägningar” av konsulter på Klarna. Vissa av dem hade nyligen gjort klart med förlängningar inom bolaget.

Från Klarnas håll är ståndpunkten att bolaget vill göra sig mindre beroende av konsulter, men att behovet fortfarande finns kvar.

”Det är ingen hemlighet att vi är offensiva i våra rekryteringar, Klarna växer och vi är glada att kunna välkomna nya medarbetare varje vecka", skriver Klarnas presstalesperson Johanna Nyman i en kommentar till Computersweden.

"Vår ambition över tid är att bli mindre beroende av konsulter och samla kunskapen hos våra medarbetare, men behovet av konsulter i delar av verksamheten kvarstår och kommer gå upp och ner beroende på var vi befinner oss. Vi utvärderar behovet hela tiden”.

Läs fler artiklar
LÄS MER