Tioåriga pojken hade ingen att spela Fortnite med – då hörde spelproffset Ninja av sig

Twitch Epic games Streaming
Tioåriga pojken hade ingen att spela Fortnite med – då hörde spelproffset Ninja av sig

Foto: Press & Ninja

Tobias Blixt

Reporter

Historien om den tioåriga svenska pojken som inte hade någon att spela Fortnite med har engagerat såväl fotbollsproffset Tobias Hysén som techentreprenören Mikael Pawlo.

Det hela började med att pojkens mamma tweetade om hur ledsen hon var för att hennes son inte hade någon att spela med.

“Är det nån här som spelar Fortnite och skulle kunna tänka sig att spela lite ihop med min son? Mitt hjärta blöder när han kommer hem från skolan och berättar att ingen av killarna i klassen vill. Han har studiedag imorgon så kommer vara hemma”, går att läsa på Twitter.

Efter att Mikael Pawlo spred tweeten lyckades man fånga Tyler “Ninja” Blevins – världens största Fortnite spelare – uppmärksamhet i tråden.

Han meddelade att en vänförfrågan är skickad till pojken.

Tyler Blevins har uppmärksammats flera gånger under året för sina framgångar som spelare och streamer. Han blev den första någonsin att nå 10 miljoner följare på Twitch, slog rekord i antalet tittare samtidigt och nyligen avslöjade "Ninja" att han som första professionella gamer någonsin tar plats på ESPN:s tidningsomslag.

Mamman har i en intervju med Sportbladet berättat att det hela egentligen inte var en jättestor grej och att det fanns flera anledningar att ingen kunde spela med sonen när de hade studiedag. Hon är överraskad över hur stor responsen har varit.

“Responsen har varit enorm. Jag är förvånad, jag trodde aldrig att det skulle bli så stort. Jag vet ju att jag har fina följare på Twitter, men inte att det skulle bli så här stort. Det är fantastiskt”, säger hon till Sportbladet.

Läs fler artiklar
LÄS MER