Tesla är nära att tjäna pengar

Tesla Elbilar Tesla
Tesla är nära att tjäna pengar

Elon Musk, grundare och vd på Tesla. Foto: AP Photo/Kiichiro Sato, File

Direkt / Breakit

Det uppger Elon Musk i ett brev till anställda.

Det  Bloomberg Neswspå söndagen.

"Vi är mycket nära att nå lönsamhet och bevisa att nejsägarna har fel, /…/ Om vi alla gör vårt yttersta i morgon kommer vi att uppnå en episk seger bortom alla förväntningar", skriver Elon Musk med hänvisning till att söndagen är den sista dagen i kvartalet och sista chansen att nå produktionsmålen för kvartalet.

Elon Musk har tidigare utlovat att det tredje kvartalet ska bli "det mest fantastiska kvartalet" i bolagets historia.

Uttalandet följer på den uppgörelse Elon Musk nått med den amerikanska finansinspektionen SEC under helgen, enligt vilken han ska böta 20 miljoner dollar privat, medan bolaget betalar ytterligare 20 miljoner dollar. I uppgörelsen ingår också att Elon Musk avgår som styrelseordförande, men att han får stanna kvar på vd-posten.

Varken Tesla eller Elon Musk erkänner att något fel skulle ha begåtts när vd:n i augusti twittrade att han övervägde att köpa ut bolaget från börsen till kursen 420 dollar per aktie och att finansieringen för detta var säkrad.

"Detta är goda nyheter för alla Tesla-intressenter. Jag räknar med att aktien ska handlas upp rejält på detta", kommenterar Ben Kallo, analytiker vid Baird, för Bloomberg News.

Läs fler artiklar
LÄS MER