Sök

Efter nattens stämning – nu går Elon Musk till motattack

TeslaTesla

Foto: TT/AP Photo/Evan Vucci

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Tesla-chefen kallar stämningen för "orättfärdig".

Natten mot fredagen svensk tid blev det känt att amerikanska finansinspektionen, SEC stämmer Teslas vd och grundare Elon Musk.

Bakgrunden till stämningen är att Elon Musk uttalade sig på Twitter i augusti där han sade sig överväga att ta elbilstillverkaren från börsen och att finansieringen för detta var säkrad.

"Musks uttalande var falska och missvisande. De baserades inte på fakta", sade Stephanie Avakian, chef på den amerikanska finansmyndigheten", enligt Bloomberg.

Nyheten kom strax efter den amerikanska börsens stängning men i den så kallade efterhandeln dalade Tesla-aktien med nästan 12 procent. Fredagen ser inte ljusare ut – aktien har rasat 13 procent i förhandeln. 

I ett uttalande till nyhetstjänsten CNBC skriver Elon Musk att han är nedstämd och besviken och hävdar att han hela tiden haft investerarnas bästa i åtanke:

"Integritet är det viktigaste i mitt liv och fakta kommer att visa att jag inte har tummat på den på något sätt", skriver han och kallar samtidigt SEC:s stämning för "orättfärdig".

Läs mer