Uber ska lägga 89 miljoner på att göra städer miljövänliga

Uber Miljö Bildelning
Uber ska lägga 89 miljoner på att göra städer miljövänliga

Foto: AP Photo/Mary Altaffer & Tomas Oneborg / SvD / TT. Bilden är ett montage.

Tobias Blixt

Reporter

Vill visa att de tar ansvar.

Uber gick under onsdagen ut och lovade att lägga 10 miljoner dollar, cirka 89 miljoner kronor, över tre år till stöd för miljövänliga frågor i städer där taxitjänsten finns. Det rapporterar The Verge.

Några saker som Uber ska lägga pengarna på inkluderar en miljon dollar som ska gå till att förespråka trängselavgifter i New York. Liksom en donation på 250.000 dollar till ett ideellt projekt som främjar datadelning mellan techbolag och städer.

De kommer också att installera laddningsstationer riktade mot delningstjänster för elcyklar i Sacramento, för att sedan expandera till andra städer.

“Allt eftersom att människor har kommit att förlita sig på Uber har vår teknik blivit en viktig del av städers transportnät. Med det följer ett ansvar. Vi erkänner att vi måste intensifiera och stödja städer som tar djärva steg för att lösa transportproblem. Vi är i en unik position att ha en meningsfull och positiv inverkan på de samhällen vi verkar över hela världen – ett ansvar vi inte tar lätt på”, skrev Ubers vd Dara Khosrowshahi i ett blogginlägg.

Enligt The Verge är det här inte bara ett sätt för Uber att positionera sig som det ledande företaget inom hållbar mobilitet. Det är också ett sätt att visa upp sig som en lösning på städers trafikproblem istället för att vara en del av problemet, vilket vissa rapporter har hävdat är fallet.

Nyligen kunde vi rapportera att Uber var på väg att köpa svenske Magnus Olssons taxitjänst Careem för cirka 22 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER