Katarina Andersson ska ratta Breakits nya storsatsning: “Enormt spännande”

Breakit podcast
Katarina Andersson ska ratta Breakits nya storsatsning: “Enormt spännande”

Katarina Andersson, producent och programledare för Breakit Daily. Foto: Jonas de Lange.

Breakit

Radioprofilen och digitalexperten Katarina Andersson blir programledare och producent för podcasten Breakit Daily.

På tisdag smäller det! Då lanserar vi på Breakit äntligen vår helt nya podcast. Efter en varumärkesmässig kalldusch och veckor med finjusterande av format och fokus kan vi nu stolt presentera Breakit Daily – Sveriges första dagliga podcast om ekonomin.

För att styra den nya storsatsningen har Breakit plockat in radiostjärnan Katarina Andersson. Hon kommer tillsammans med Breakits reportrar leverera initierade nyheter och analyser om allt från de minsta startupbolagen till de stora digitala förändringarna i näringslivet.

“Vi är otroligt glada för att ha fått med Katarina på projektet. Med den här satsningen kan vi lova er allt om framtidens affärer och inget om gårdagens industri”, säger Stefan Lundell, innehållschef och medgrundare av Breakit.

Katarina Andersson har tidigare jobbat med en lång rad program på Sveriges radio och ligger även bakom tidigare poddar som Uppkopplad och Digitalisterna. Hon kommer senast från jobbet som producent för P1 Morgon.

Varför valde du att hoppa på det här projektet?

"Jag har alltid gillat Breakit - vass, snabb och kul journalistik. Breakit-redaktionens kunskap och edge ihop med min långa erfarenhet av radio tror jag kan bli en hit. Det ska också bli kul att visa att kvalitetsradio kan produceras utanför Sveriges Radio-huset på Gärdet", säger hon.

“Lyssna på Breakit Daily så kommer du vara smartast vid kaffeautomaten hela veckan."

Lagom till lanseringen har Breakit även fått med en riktigt tung sponsor till projektet – Swedbank.

“Det känns extra kul att en storbank som satsar på entreprenörer har valt att sponsra vår podd. Det visar på en framåtanda och ett fokus på de stora branschförändringarna”, säger Stefan Lundell.

Fyra dagar i veckan kommer podden publiceras direkt på Breakits sajt och naturligtvis i varenda podcastapp du kan tänka dig i mobilen. Missa inte det!

Läs fler artiklar
LÄS MER