Amazon släpper Alexa-kopplad mikrovågsugn

Amazone-handelIoT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Amazon har under torsdagen visat upp mängder med nya produkter.

 Förutom att visa upp nya versioner av deras populära Echo-högtalare och mängder av Alexa-relaterade nyheter, fick vi även skymta vad som får sägas vara en något udda produkt från e-handelsjätten.

De visade nämligen upp sin egna Alexa-anslutna mikrovågsugn.

Amazonbasics Microwave heter produkten, som alltså kan styras med rösten genom Alexa. Det är inte den första röststyrda eller Alexa-uppkopplade mikrovågsugnen på marknaden. Men den här gången är det Amazon själva som tagit fram mikron.

Enligt ett blogginlägg från Amazon är Mikrovågsugnen en av de populäraste hushållsapparaterna, samtidigt som det är en av de svåraste att interagera med.

“Problemet är att kunderna bara använder en liten del av funktionerna. Hur många av er vet hur man frostar av ärtor i en mikrovågsugn?”, skriver de.

Nu ska det bli ändring på krångliga knappkombinationer menar Amazon. Det ska helt enkelt räcka med att säga åt Alexa-mikron att poppa dina popcorn.

Mikrovågsugnen innehåller även en annan ny produkt som visades upp under eventet. Alexa connect kit, ett verktyg som låter tillverkare skapa smarta produkter att ansluta till Amazons molntjänst.

Med en prislapp på cirka 60 dollar och en lansering i höst kommer den som bor i USA alltså att kunna köpa en Alexa-uppkopplad mikrovågsugn.

Utöver mikrovågsugnen så visade Amazon uppdaterade versioner av produkterna Echo show, Echo dot och Echo plus.

Men de visade också några nya versioner.

Echo auto utmärkte sig och är en liten bärbar Echo-högtalare för bilar som inte har Alexa inbyggt i sig redan och som kopplar upp sig mot mobilen.

Echo Input skiljer sig från de vanliga Echo-högtalarna genom att vara en liten mikrofon som du ska kunna koppla in i dina vanliga högtalare.

Andra produkter som visades var en eluttags-plugin som kan användas för att styra när en produkt ska slås på eller av, liksom nya musikinriktade prylarna Echo Link, Echo link amp och Echo Sub.

Läs mer