Deras tentatjänst får avtal med amerikansk utbildningsjätte

Digiexam Cengage Learning
Deras tentatjänst får avtal med amerikansk utbildningsjätte

Sara Lindmark

Reporter

Den svenska startupen Digiexam, som gör prov i skolan digitala, inleder tungt samarbete med utbildningsjätten Cengage Learning.

Digiexam har funnits sedan 2011, men det var först förra sommaren som den färdiga produkten lanserades. I år skrevs de nationella proven i svenska C med företagets teknik.

Programvaran säljs genom licenser. Skolan som använder sig av plattformen köper en licens per elev och sedan kan lärarna skapa hur många prov som helst.

I höstas expanderade Digiexam till USA och lyckats få in Columbia-universitetet i New York som kund. Nu har företaget även börjat samarbeta med Cengage Learning som är en av de globala jättarna inom utbildningsförlagssektorn.

“De jobbar med väldigt få produkter som inte är sina egna så vi känner oss väldigt stolta över detta partnerskap. Cengage är just nu inne i en transformeringsprocess i att bli mer digitala och där kompletterar vi dem perfekt,” säger Johan Hägglund, grundare och vd för Digiexam.

Han säger att satsningen i USA går som planerat.

“Det känns som vi ligger helt rätt i tiden och har en produkt och en ansats som idag är helt unik i marknaden.”

Digiexam har tidigare tagit in riskkapital från bland andra finansmannen Sven Hagströmer, som också har investerat i Klarna och Tink.

Läs fler artiklar
LÄS MER