Twitter förändrar flödet

Twitter Sociala medier Twitter
Twitter förändrar flödet

Foto: AP Photo/Richard Drew, File

Tobias Blixt

Reporter

Användarna ska kunna växla till ett kronologiskt flöde.

Det är ungefär tre år sedan som Twitter valde att lämna det kronologiska flödet bakom sig. De ville helt enkelt att användarna skulle få ta del av mer relevant innehåll – något som de flesta sociala medier i dag arbetar med.

Men att det finns många användare som saknar det traditionella kronologiska flödet är ingen hemlighet. Nu verkar det som att Jack Dorseys fågel har lyssnat på de många klagomålen och under de kommande veckorna ska företaget testa en ny funktion som låter användarna växla mellan ett traditionellt och ett algoritmstyrt flöde. Det meddelar Twitter genom en serie tweets på den egna plattformen genom sitt support-konto.

I en annan Tweet förtydligar Kayvon Beykpour, bolagets produktutansvarige, att “Vi arbetar på att göra det enklare för personer att kontrollera sin tidslinje på Twitter. Det inkluderar att erbjuda ett enkelt sätt se de mest senaste tweetsen”.

Twitter testar ofta olika typer av funktioner på plattformen. I slutet av augusti kom rapporter om att plattformen hade börjat tipsa användare om konton att avfölja. Det visade sig senare vara ett kortvarigt och begränsat test av en funktion.

Läs mer

Succébolaget Daniel Wellington planerar hemligt projekt: "Kayt"

Allt du behöver veta om megarapporten Svenskarna och internet

Twitter testar ny funktion: Tipsar om konton att avfölja

Läs fler artiklar
LÄS MER