Larry Page saknas på Alphabet – uppges spendera tid på sin privata ö

Google Alphabet
Larry Page saknas på Alphabet – uppges spendera tid på sin privata ö

Larry Page. Foto:AP Photo/Seth Wenig

Towe Boström

Reporter

Grundaren uppges vara allt mer frånvarande.

Vart i hela världen är Larry Page?

Det frågar sig CNBC som även uppger sig ha svaret. Enligt nyhetssajten har vd:n för Alphabet, Googles moderbolag, blivit allt mer frånvarande och spenderar allt mer tid på sin privata ö.

Att Larry Page saknats märktes inte minst när den amerikanska senaten nyligen kallade techjättarna till förhör. Google står i centrum när politikerna vill ha svar på frågor om säkerhet och påverkan på plattformarna.

Facebook och Twitters toppchefer dök upp, medan Googles stol gapade tom. IT-jätten hade nämligen försökt att skicka en annan representant istället för Larry Page eller Googles vd Sundar Pichai.

Det här fick senaten att fördöma bolaget i hårda ordalag. En senator frågade sig om Google är för rädda för att dyka upp med anledning av frågor kopplade till uppgifterna om att sökjätten planerar en censurerad sökmotor i Kina.

Parallellt med problemen har Alphabet en rad projekt på gång, så det här är verkligen en tid där bolaget behöver sin vd och medgrundare.

Bloomberg uppger att Larry Page inte presenterat en produktlansering på fem år och inte heller genomfört intervjuer de senaste åren. Enligt källor till tidningen dyker vd:n fortfarande upp vid möten men är osynlig för stora delar av organisationen och spenderar allt mer tid på sin privata ö.

En källa uppger att Larry Pages fokus på framtidens teknologi distraherat honom från att lösa de problem bolaget står inför idag. Bloomberg konstaterar att frånvaron, inte minst från förhöret i senaten, skapat frågor om vem som ska styra Google genom krisen.

Medan Twitter och Facebooks representanter ursäktat sig och lovat förbättringar har Larry Page förblivit tyst.

”Frågan nu är huruvida han är skyldig investerare, medarbetare och samhället att komma tillbaka på scenen”, skriver Bloomberg. 

Läs fler artiklar
LÄS MER