Sök

Annonssamarbete med MINI

Klimatsmarta familjebilen som kommer överraska dig

Elmotorn i MINI Countryman Plug-In Hybridel räcker för upp till 40 kilometers körning på en laddning.

Tobias Lundgren

Tät citytrafik eller vindlande vägar på landsbygden? Det spelar ingen roll.
Tack vare MINI:s innovativa körprogram tar du dig fram miljömedvetet oavsett.
Här är bilen som låter dig ta ansvar för miljön – varje gång du sätter dig bakom ratten.

Vikten av att minimera vår klimatpåverkan har aldrig varit tydligare än under de senaste åren. Och MINI Countryman Plug-In Hybrid är det perfekta beviset för att miljömedveten och familjevänlig inte behöver vara lika med tråkig. Med klassisk design och smarta tekniska lösningar är bilen en upplevelse både på ut- och insidan. Men det som finns under huven kan vara den viktigaste detaljen i hela bilen. Motorn på 224 hästkrafter tar dig från 0 till 100 på endast 6,9 sekunder men drar bara 0,24 liter per mil i snitt – tack vare MINI:s avancerade körsystem.

Ett körläge för varje tänkbar situation

Så fort du startar motorn aktiveras systemet Auto eDrive. I det läget samarbetar el- och bensinmotorn för att minimera bränsleförbrukningen. Så länge batteriets laddning är över sju procent kan du köra enbart med hjälp av elmotorn och eliminerar därmed koldioxidutsläppen helt.

För dig som mest kör i den sävliga stadstrafiken passar läget MAX eDrive både dig, plånboken och naturen bäst. Då drivs din MINI enbart med elmotorn, som kan ta dig upp till 40 kilometer innan batteriet behöver laddas upp. Bensinen används endast när du vill se vad MINI:s 1,5-liters turbomotor kan åstadkomma genom att trycka gasen i botten.

Se vilken typ av MINI Countryman Plugin Hybrid ALL4 som passar dig. Klicka här!

Under helgerna, när det är dags att stressa av och ta din Countryman på en långfärd ut i naturen, ser SAVE BATTERY-läget till att spara laddning tills det är dags att återvända till stan igen. Då tar bensinmotorn över och ser till att batteriet inte faller under 90 procent laddning. På så sätt finns det gott om kraft sparad för att ta dig hem efter att du rullat in i civilisationen igen.

Går ladda i vilket uttag som helst

Att ladda din Countryman kunde inte vara enklare. Med hjälp av den medföljande kabeln kan du koppla in bilen i vilket eluttag som helst och låta litiumjonbatteriet fyllas på samtidigt som du själv varvar ner inför ännu en hektisk dag. När du gnuggar gruset ur ögonen och tar morgonens första kopp kaffe kommer din MINI vara redo för nya äventyr på vägarna. En laddning tar mellan två till åtta timmar beroende på eluttagets amperetal, så bilen kommer även vara fulladdad när det är dags att köra hem efter jobbet.
Du kan också utnyttja en av de över 4600 offentliga laddstationer som dykt upp runtom i landet genom att köpa till en sladd som passar dessa.

Läs mer om MINI Countryman Plugin Hybrid ALL4 här!

Läs mer