Amazon-grundaren Jeff Bezos ska hjälpa utsatta familjer och starta skolor

Amazon välgörenhet Amazon
Amazon-grundaren Jeff Bezos ska hjälpa utsatta familjer och starta skolor

Jeff Bezos. Foto: TT/AP Photo/Ted S. Warren

Tobias Blixt

Reporter

Efterfrågade välgörenhetstips för ett år sedan – nu avslöjar han de två första projekten.

Amazon-grundaren och miljardären Jeff Bezos meddelade i dag på Twitter att han lanserar två välgörenhetsprogram och en fond på 2 miljarder dollar som ska finansiera programmen.

“Vi är idag glada att kunna utannonsera Bezos "Day One Fund”. Det kommer att börja med ett åtagande om 2 miljarder dollar och fokusera på två områden; finansiera befintlig ideella organisationer som hjälper hemlösa familjer, och skapa ett nätverk av nya ideella förskolor i låginkomstområden”, skriver han på Twitter.

Det ena initiativet är “Day 1 Families Fund”, som kommer att dela ut bidrag till organisationer som utför “needle-moving work”, en organisation som alltså gör stor skillnad, genom att erbjuda skydd och mat till familjer.

Det andra initiativet är “Day 1 Academies Fund”, som kommer att lansera och leda högkvalitativa, fullt stipendierade, Montessori-inspirerade förskolor, enligt informationen i Jeff Bezos tweet. Han vill bygga en organisation som driver skolorna för att på så sätt använda sig av samma principer som han använder på Amazon.

Jeff Bezos efterfrågade för ett år sedan förslag på filantropi och det här är ett resultat av de förslag som skickades till honom.

Han nämner inte något om när projekten är tänkta att lanseras.

Läs fler artiklar
LÄS MER