Sök

Här är Apples nya lurar – ikväll avslöjades alla detaljer

AppleMobiltelefoner

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Teknikjätten lyfter på skynket för de nya modellerna.

Det amerikanska teknikföretaget Apple presenterade vid onsdagskvällens produktevent sin nya mobiltelefon Iphone XS, som uttalas "ten-S" på engelska. I grundutförandet har den en 5,8-tums skärm. Telefonen erbjuds även med en större 6,5-tumsskärm och kallas då för Iphone XS Max.

Det nya chipet i telefonen benämns A12 Bionic. Priset på Iphone XS blir från 999 dollar, medan Iphone XS Max kommer att kosta från 1099 dollar. Mobiltelefonerna kostar olika mycket beroende på om man vill ha 64, 128 eller 256 gigabyte i hårddiskutrymme.

En funktion kring dubbla SIM-kort var en nyhet. Kring kameran var en ny funktion att man kommer kunna ändra djupet i bilder i efterhand. Även vissa sportrelaterade funktioner presenterades.

Apple presenterade även en billigare mobilmodell, Iphone XR, som kommer att ha en 6,1-tums LCD-skärm. Denna mobil kommer att kosta från 749 dollar.

Till skillnad från Iphone 8 från i fjol kommer Iphone XR inte att ha fingeravtryckssensor, utan i stället Face ID. Enligt Apple har telefonen det "bästa singel-kamerasystemet någonsin", men det är inte lika bra som dubbelkamerasystemen på Apple XS.

Att Apple skulle presentera tre Iphone-modeller var i linje med vad bedömare hade räknat med inför eventet.

Iphone XR kommer att levereras från den 26 oktober. Iphone XS och XS Max börjar levereras den 21 september.

Inom teknikområdet förstärkt verklighet (augmented reality, AR) presenterades bland annat funktionen "AR Quick Look" och ett nytt AR-spel från ett app-företag.

Läs mer