Sök

Elon Musk uppmanar de anställda att ignorera väsen i medierna

Tesla

Elon Musk, vd på Tesla. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Bara ignorera det."

Elbilstillverkaren Tesla har haft ett av sina bästa kvartal någonsin. Produktionen och leveransen av bilar har varit dubbelt mot kvartalet innan. Det skriver vd:n tillika grundaren Elon Musk i ett brev till sina anställda.

Han uppger vidare att det framöver kommer att vara väsen i medierna om bolaget och uppmaningen till de anställda är kort.

"Bara ignorera det."

Musk har återkommande varit i rampljuset under den senaste tiden. Under fredagen föll Teslas aktie med över 6 procent efter att Elon Musk rökt marijuana i en intervju. 

Musk fortsätter brevet med att betona att det är resultatet som betyder något och lyfter upp att Tesla är på väg att göra något historiskt stort i fordonsindustrin.

Tesla-chefen uppger att företaget slår till och med T-Fordens tillväxt, vilket enligt honom har världsrekord i tillväxt vad gäller produktion och försäljning. Model 3 skall dock slå det rekordet, uppger Musk.


Tesla presenterar också flera förändringar i toppen. Jerome Guillen har blivit chef för Automotive, Kevin Kassekert för People and Places och Chris Lister har fått titeln operativ chef för Gigafactory.

Under gårdagen lämnade Teslas redovisningschef Dave Morton med omedelbar verkan. Kort innan meddelande blankarfirman Citron Researchs frontfigur, Andrew Left, att han stämt Tesla och dess vd Elon Musk. Detta mot bakgrunden att Musk i augusti twittrare att han övervägde att ta Tesla från börsen. 

 

Läs mer