Toldly vill utmana HQ Trivia och Tik tok – King-grundarna har investerat

Told.ly Mobilspel Mobilapp
Toldly vill utmana HQ Trivia och Tik tok – King-grundarna har investerat

Toldlys grundare Kim Bruge Strand och Colin Treseler. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Video-appen Toldly slänger in pengar i potten för att locka fler att tävla.
"Vi har inte sett att någon gör detta på rätt sätt", säger tillväxtchefen Matt Phelps.

Med kontor i Stockholm utvecklar Ctech appen Toldly. Den kan beskrivas som en blandning av ett socialt medie och en tävlingsplattform, där utvecklarna själva liknar sin tjänst med populära appar som Tik tok (tidigare Musically) och HQ Trivia.

“Målet är att skapa någonting som liknar HQ, fast för en yngre målgrupp. Frågesport är inget som passar yngre spelare lika bra, eftersom det förlitar sig på insamlad kunskap”, säger Matt Phelps, tillväxtchef på Toldly.

I appen kan användarna skapa nytt innehåll från andra användares klipp, använda bibliotek av ljud och filmer för att skapa egna alster och – efter lanseringen av den nya versionen – tävla om pengar i dagliga tävlingar.

“En viktig aspekt är remixande. Om någon postar ett klipp av någonting, kan du som användare ta din väns ljud och mima till det, eller ta ditt egna ljud och lägga över någon annans klipp”, säger Matt Phelps

Tidigare under året tog de in närmare 10 miljoner kronor från King-grundarnas riskkapitalbolag Sweet capital och de huserar i Sweet studios lokaler. De har också fått in pengar från Onlinepizzas medgrundare Erik Byrenius. Pengar som bland annat kommer att komma till användning nu när företaget testar sina dagliga tävlingar med pengavinster.

“Vi ser på det som ett modernt tävlingsprogram. Det här är ett program som är på varje dag, men du behöver inte delta. Du kan titta och rösta och om du vill kan du delta, det är som HQ fast mer intressant att bara titta”, säger Matt Phelps.

“Vi satsar på de här delarna. Vi har inte sett att någon gör detta på rätt sätt. Sättet som vi hoppas göra detta på är med dagliga tävlingar. Om någon vinner 100 dollar och har kul när de gör det, så tror vi att de kommer att berätta om oss för sina vänner.”

Toldly består av fyra personer och grundades av Colin Treseler, med bakgrund från Klarna och Facebook, tillsammans med Kim Burge Strand. 

På svenska tävlingsapps-scenen finns också appen Primetime, som har frågesporter varje dag med en mindre summa i potten.  

Läs fler artiklar
LÄS MER