Sök

Pierce siktar på börsnotering till miljardvärdering

Piercee-handelbörsnotering

Stefan Rönn och Daniel Petersén är Europas okrönta motocrosskungar. Foto: Press samt Martin Meissner/AP/TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Grundare och ägare vill inte uttala sig om den påstådda noteringen.

E-handelsbolaget Pierce, som säljer motorcykel- och motorcrossutrustning på nätet, är enligt källor till Di på väg mot en börsnotering. Den kommer dessutom att ske till en miljardvärdering enligt tidningens källor.

Bolagets majoritetsägare är riskkapitalbolaget Procuritas och de har anlitat Carnegie och Nordea för att sköta börsintroduktionen av bolaget. Den kommer troligen att ske i början av nästa år och värderingen kan landa på 2,5 miljarder kronor eller mer, skriver Di i e-tidningen.

Tidningens källa uppger också att en försäljning av bolaget är möjlig.

Bolagets vd Henrik Zadig vill inte uttala sig om noteringen, men säger till tidningen att han inte räds konkurrensen från e-handelsjätten Amazon.

“Vi konkurrerar med dem ute i Europa sedan flera år tillbaka men ser en fantastisk tillväxt ändå”, säger han till tidningen.

Nettoomsättningen under 2017 var i Pierce 620 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 29 miljoner. Försäljningen under första halvåret landade enligt Di på 456 miljoner, en ökning på 57 procent.

Tidigare under året köpte Pierce, som grundades 2009 av Daniel Petersén och Stefan Rönn, det spanska bolaget Motobuykers. Varken grundare eller Procuritas har velat kommentera uppgifterna till Di.

Läs mer