H&M-familjens DIG Investment går in med kapital i Sarco Robotics

H&M Säkerhet Robotar
H&M-familjens DIG Investment går in med kapital i Sarco Robotics

Foto: Skärmklipp / Press

Tobias Blixt

Reporter

Ska göra arbete säkrare och mer produktivt.

Robotföretaget Sarcos Robotics utvecklar teknik som ska stärka människor i deras arbete istället för att ersätta dem. Tekniken är tänkt att användas för anställda inom exempelvis industri, blåljuspersonal och militären. 

Bolaget har tagit in 30 miljoner dollar, eller ungefär 273 miljoner kronor, i en b-runda. Bland investerarna som ledde rundan hittar vi H&M-familjens ägarbolag DIG Investment, tillsammans med Alex. Brown & Sons. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Sarcos växer snabbt – vi har dubblat vår arbetsstyrka det senaste året medans vi förverkligar vår vision om att leverera robotsystem som minskar risken för skador på arbetsplatsen, samtidigt som de ökar produktiviteten och effektiviteten”, säger Sarcos styrelseordförande och vd, Ben Wolff.

DIG Investment drivs av Martin Söderström, som är gift med H&M-arvingen Charlotte Söderström. Bolaget förvaltar, bland annat, delar av H&M-familjens förmögenhet, och har tidigare investerat i bland annat Spotify och Uber-rivalen Lyft.

En av produkterna som bolaget utvecklat är ett yttre skelett, även kallat exoskelett, som kombinerar människor med teknik för att öka produktiviteten och säkerheten.

Andra som deltog i rundan var bolagets tidigare investerare, vilka inlkuderade Caterpillar Ventures, Cottonwood Technology Fund, GE Ventures, Microsoft, Schlumberger och Ben Wolff.

Läs fler artiklar
LÄS MER