Qvibergs investmentbolag Öresund tror fortsatt på Catena Media

Catena Media Öresund Betting
Qvibergs investmentbolag Öresund tror fortsatt på Catena Media

Mats Qviberg och Per Hellberg, vd på Catena Media.

Caroline Englund

Reporter

Trots Optimizer Invests försäljning: “Vi är väldigt positiva.”

När Henrik Persson Ekdahls Optimizer invest förra veckan utannonserade att de skulle sälja majoriteten av sina aktier i affiliate-bolaget Catena Media slog nyheten ned tungt.

Många överraskades av att bolagets största ägare valde att minska sitt ägande och sälja för närmare en halv miljard kronor.

I går kom nyheten om att den amerikanska investeringsfirman Ruane, Cunniff & Goldfarb har köpt aktier i bolaget och att deras innehav nu uppgår till drygt 3,3 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 6 procent av kapitalet.

Ett annat bolag som under augusti seglat upp som storägare i Catena Media är finansmannen Mats Qvibergs investmentbolag Öresund.

Detta efter att Öresund köpt 700.000 aktier i bolaget och ökat sitt innehav till drygt 4,7 miljoner aktier vilket motsvarar 8,4 procent av kapitalet och rösterna – en ökning från 7,2 procent sedan i slutet av juli.

Öresunds vd Nicklas Paulson säger till Breakit att Optimizers försäljning inte ändrar Öresunds uppfattning om Catena Media.

“Det är alltid tråkigt när insiders säljer men det ändrar inte vår syn på bolaget. Vi är inte oroliga”, säger han till Breakit.

Hur tror du att försäljningen ändrar andras syn på bolaget?

Jag kan inte spekulera i vad andra tror. Det har ju varit lite skriverier i vissa tidningar från journalister som har haft annan syn än vad vi har på bolaget. Vi får se i framtiden vem som har rätt men vi är mycket komfortabla.”

Hur ser ni på bolagets framtid?

“Vi är väldigt positiva. Bolaget växer kraftigt både organiskt och genom förvärv och vi tror mycket på bolagets möjligheter i USA. Vi tycker också att det är positivt att en amerikansk investerarare nyligen har investerat i Catena Media."

Catena Medias affärsmodell går ut på att länka vidare personer till olika spelsidor. Bolaget har varit en börssuccé sedan noteringen. Men de har också sett en kraftig minskning i börsvärdet de senaste månaderna.

Läs fler artiklar
LÄS MER