Kinnevik satsar på brittisk bankutmanare

Kinnevik
Kinnevik satsar på brittisk bankutmanare

Cristina Stenbeck. Foto: TT

Towe Boström

Reporter

Kinnevik satsar på startup som vill låta fler öppna konton i Storbritannien.

Stenbecks investmentbolag Kinnevik fortsätter att pumpa in pengar i fintech. Kinnevik leder en runda på 60 miljoner dollar, närmare 550 miljoner kronor, i bankutmanaren Monese. Det rapporterar Techcrunch.

Monese, som är baserade i England och Estland, vill göra det lättare för människor runt om i Europa att öppna bankkonton i Storbritannien. Företaget har skapat en app som låter dig signa upp i mobilen på mindre än två minuter.

Appen gör det möjlig för personer att på ett snabbt sätt kunna öppna konton genom att ta en selfie och passbild och ansluta den till kreditkortet.

Utöver Kinnevik deltar även betaljätten PayPal, som köpte upp Izettle i våras  Målsättningen med rundan är att appen ska skala upp och anställa 100 nya medarbetare. 

Monese grundades 2015 och uppger sig ha lockat runt 600.000 personer att signa upp. Tjänsten kostar från 4,99 pund, runt 60 kronor i månaden, och bolaget trycker hårt på att kunden slipper långa administrativa bankprocesser. 

Kinnevik deltog nyligen i en runda i tyska fintech-startupen Deposit Solutions. Bolaget, som utvecklar infrastruktur för banker, tog in totalt 326 miljoner kronor och ska bland annat erbjuda sparkontoalternativ från konkurrenterna på de egna plattformarna.

Läs fler artiklar
LÄS MER