Sök

Bygghemma köper inredningsbutik på nätet

Mikael Olander, styrelseledamot och tidigare vd Bygghemma. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Går in i bolag som är ledande i Baltikum och Östeuropa.

Bygghemma har köpt 30 procent och har en option om ytterligare upp till 80 procent av aktierna i Furniture1 UAB, som är en ledande online-aktör inom möbler och heminredning i Baltikum och Östeuropa. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bygghemma betalar 30 miljoner kronor och optionen om att utöka affären är inte tidsbunden.

Lönsamma Furniture1 har under de senaste tre åren uppvisat en årlig tillväxt om cirka 73 procent och omsatte cirka 200 miljoner senaste 12-månadersperioden.

"Genom förvärvet av Furniture1, expanderar vi vår ledande position till de snabbt växande online-marknaderna inom möbler och heminredning i Baltikum och Östeuropa. Vi ser betydande synergier mellan våra befintliga verksamheter och Furniture1 inom bland annat inköp eftersom Bygghemma är en av de största inköparna av möbler i Baltikum," säger Mikael Olander, vd för Bygghemma Group.

Köpeskillingen för de 30 procent av aktierna som förvärvats är lånefinansierad och transaktionen genomfördes i samband med att affären undertecknades. Som en följd av optionen att förvärva upp till 80 procent kommer Bygghemma att konsolidera Furniture1 från och med 1 september 2018.

Läs mer