Sök

Efter ursäkter mot grottdykare – nu går Elon Musk till ny attack

Elon Musk, grundare och vd för Tesla. Foto: Charles Sykes/AP/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Hoppas att han stämmer mig".

Teslas vd Elon Musk har återupptagit sina attacker mot dykaren Vernon Unsworth som han tidigare anklagade för att vara pedofil.

I flera mejl till BuzzFeed angående en potentiell stämning från Unsworths advokat för sitt uttalande svarade Musk med att Unsworth är en våldtäksman mot barn.

”Han är en gammal vit singel man från England som har bott i Thailand under de senaste 30 till 40 åren, mestadels i Pattaya Beach, innan han flyttade till Chiang Rai för en barnfru som var 12 år vid tidpunkten”, skrev Musk i ett av mejlen.

”Vad gäller denna påstådda hot om stämning, som magiskt uppstod när jag lyfte upp frågan, hoppas jag att han stämmer mig”, följde Musk upp med i ett annat mejl.

Bråket mellan de två uppstod tidigare i somras när Unsworth som dykare var bidragande till att hjälpa ett ungt fotbollslag som fastnat i en översvämmad grotta i Thailand. I samband med räddningsförsöken ifrågasatte Unsworth leveransen av en liten ubåt från Tesla, en farkost som inte kom att användas. Detta fick Musk att inleda sina pedofilattacker mot Unsworth på Twitter, vilka han senare bad om ursäkt för.

Läs mer