JD:s grundare Richard Liu släppt av polis i USA

JD e-handel Kina
JD:s grundare Richard Liu släppt av polis i USA

Richard Liu, grundare JD.com. Foto: TT.

Tobias Blixt

Reporter

Utredning pågår fortfarande.

Richard Liu är grundare och vd på den kinesiska e-handelsjätten JD.com. Bolaget är en utmanare till Alibaba och så sent som i juni tog de in 550 miljoner dollar i en investering från Google.

Nu rapporterar Bloomberg att Richard Liu arresterades under en affärsresa i Minneapolis, Minnesota i USA under fredagen, misstänkt för sexuellt ofredande. 

Han släpptes dock och är fri att resa var han vill, men enligt sajten pågår fortfarande en undersökning om brott mot vd:n.

“Vi är i lindan av vår utredning. Det finns inga reserestriktioner på honom för stunden och han är inte skyldig till brott vid denna tidpunkt”, sade en talesperson från polisen i Minneapolis.

Enligt ett officiellt uttalande från JD.com på sociala medier säger bolaget att den amerikanska polisen inte hittade bevis på att några fel skulle ha begåtts. De har inte lämnat någon kommentar till Bloomberg efter att sajten sökt dem.

JD.com har Google, Wallmart och Tencent bland sina investerare och är den näst största e-handelsplattformen i Kina efter Alibaba. Bolaget är också på väg att expandera till Europa, med ett planerat kontor i Tyskland.

Läs fler artiklar
LÄS MER