Kvinnor mördades och våldtogs – nu granskas Didi Chuxing och resten av Kinas taxiappar

Apple Didi Chuxing Taxi
Kvinnor mördades och våldtogs – nu granskas Didi Chuxing och resten av Kinas taxiappar

Didi Chuxing backas av investerare som Apple. Foto: AP.

Finwire / Breakit

Kina planerar att granska taxiappbolagen efter dödsfall

Kina kommer nu att genomföra en granskning av samtliga taxiappbolag. Orsaken är att två kvinnor blivit mördade den senaste tiden av förare från Didi Chuxing. Det rapporterar Cnet.

Det var det kinesiska transportministeriet som under fredagen meddelade att man kommer att genomföra omfattade inspektioner av de olika bolagen som är aktiva inom området för taxi-appar. Utredningen kommer att inledas den 5 september.

Kinas största taxi-app-bolag Didi Chuxing stoppade nyligen sin tjänst Hitch över hela landet. Orsaken var att en kvinnlig passagerare i staden Wenzhou, som ligger i östra Kina, blivit våldtagen och dödad av en chaufför. I maj inträffade också ett mord i samband med en körning hos Didi Chuxing.

Didi Chuxing har uppgett i en kommentar att man välkomnar beslutet från de kinesiska myndigheterna. Bolaget, som enkelt kan beskrivas som Kinas Uber, har bland andra Apple i ägarkretsen. 

Apple investerade en miljard dollar i bolaget 2016. Just nu förbereder Didi, enligt obekräftade uppgifter till Wall Street Journal, en börsnotering. 

Sannolikt är rubriker om våldtagna och mördade kunder det sista företaget vill ha.

Läs fler artiklar
LÄS MER