Efter succén med Spotify – nu hoppas Creandum på Kry

Spotify Creandum
Efter succén med Spotify – nu hoppas Creandum på Kry

Daniel Ek, grundare och vd, Spotify

Finwire / Breakit

Kry, Epidemic sound och Neo technology kan bli globalt ledande tror riskkapitalbolaget.

Det svenska riskkapitalbolaget Creandum har efter framgångarna med Spotify, som resulterade i en avkastning på 10.000 procent, valt att pröva lyckan i tre nya bolag med stor potential. Det uppger Johan Brenner, partner på Creandum, i en intervju med Bloomberg News.

De företag han för på tal är Neo Technology, Kry och Epidemic Sound. Det attraktiva i dessa företag är att de liksom Spotify erbjuder möjligheten att kunna bli globalt ledande, något som enligt Johan Brenner är viktigt i urvalsprocessen.

Årligen tittar företaget på 1.000 företag, varav 300 går vidare till intervju och i slutändan får fem till tio en investering.

Därefter följer processen med att stödja företagen finansiellt i fem år och åtnjuta avkastningen under de efterföljande sju åren.

Johan Brenners förhoppningar är stora kring den omnämnda trion, som han bedömer kan bli börsaktuella om tre till fyra år.

I samband med en listning kommer Creandum att börja sälja av sina andelar, vilket man även börjat göra med Spotify efter noteringen i våras.

”Oavsett vad vi tycker om företaget är vår profil inte att äga börsnoterade företag”, säger Johan Brenner.

Läs fler artiklar
LÄS MER