Sök

Twitter testar ny funktion: Tipsar om konton att avfölja

TwitterSociala medierTwitter

Foto: TT/dpa/Soeren Stache.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ett försök att låta användarna städa upp i sin tidslinje.

Twitter har länge föreslagit konton för användarna att följa, en rekommendation av innehåll baserat på data utifrån interaktioner och följda konton. En ny funktion som har testats i det tysta är den totala motsatsen.

Det var sajten The Next Webs reporter Matt Navarra som först uppmärksammade den nya funktionen på plattformen. Twitter bekräftade sedan att de hade testat en ny funktion för sajten Slate.com.

“Vi vet att människor vill ha en tidslinje på Twitter som är relevant. Ett sätt att göra det är genom att avfölja personer som de inte interagerar med regelbundet. Vi har gjort ett väldigt begränsat test för att lyfta upp konton som personer inte interagerade med för att se om de skulle vilja avfölja dem”, skrev en representant från företaget till sajten.

Twitter säger också att testen nu är avstängt och att det bara genomfördes under några dagar för ett begränsat antal användare. Om de kommer att lansera den nya funktionen i framtiden är ännu oklart, men det kan vara ett sätt för den sociala medierjätten att gå sina användare till mötes om en mer personlig tidslinje.

En av de större förändringarna på Twitter de senaste åren har varit plattformens val att gå från 140 till 280 tecken vid statusuppdateringar. En annan funktion som införts är den som visar användarna intressant innehåll de kan ha missat i tidslinjen.

Läs mer