Sup46 lanserar Startupfriend – ska lyfta viktiga politiska frågor inför valet

SUP46 Startups Politik
Sup46 lanserar Startupfriend – ska lyfta viktiga politiska frågor inför valet

Mikael Damberg (S), Naod Habtemichael (C) och Mats Persson (L). Foto: Johanna Ekström.

Tobias Blixt

Reporter

Startuphubben Sup46 fortsätter att engagera sig och sina medlemmar politiskt.

Den senaste politiska satsningen från Sup46 sker i dag när de lanserar plattformen Startupfriend på bred front inför det kommande valet. Syftet med plattformen är att lyfta politiska förslag som är viktiga eller har en negativ påverkan på startups.

Genom en sajt där hela startup-Sverige ska kunna rösta på motioner och förslag från politiker vill de visa politikerna vilka frågor som är viktigast.

“Lanseringen av Startup Manifesto 2.0 i juni, och paneldebatten här på SUP46, fick ett oerhört gensvar. De områden vi belyste berättade vad vi anser vara i störst behov av genomarbetning och hur. Nu vill vi dessutom ge startuppersoner en chans att påpeka vilka faktiska politiska förslag de verkligen stödjer”, säger Sup46:s vd Daniel Sonesson.

“Där kommer Startupfriend visa med data, vilka motioner och förslag som har störst betydelse för startup-världen. Vi ville göra något annorlunda och rangordna partiernas förslag efter vad startupcommunityn tycker. Det har lett till spännande insikter kring vad Startup-personer verkligen vill förändra."

Röstningen sker anonymt, men Sup46 granskar alla som anmäler sig till plattformen för att säkerställa att endast personer i startupcommunityt deltar i initiativet. Totalt har 25 förslag och motioner samlats och under de kommande dagarna kommer Sup46 att släppa information och insikt om rösterna från plattformen.

Läs fler artiklar
LÄS MER