Google svarar på Trumps anklagelser om riggade nyhetssökningar

Google USA Politik
Google svarar på Trumps anklagelser om riggade nyhetssökningar

Foto: TT

Finwire / Breakit

Tech-jätten säger att de aldrig lyfter upp resultat för att manipulera politiska åsikter.

Google tillbakavisar påståendena från president Donald Trump tidigare idag om att sökjätten riggar nyhetssökningar.

"Sökningar används inte för att sätta en politisk agenda och vi vinklar inte våra resultat mot någon politisk ideologi", sade en talesperson för bolaget till Bloomberg News.

"Varje år genomför vi hundratals förbättringar av våra algoritmer för att säkerställa att de lyfter upp innehåll av hög kvalitet som svar på användarnas sökningar. Vi arbetar ständigt på att förbättra Google sök och vi rankar aldrig sökresultat för att manipulera en politisk åsikt."

Donald Trump twittrade tidigare på tisdagen att han anser att nyhetssökningar på Google är riggade och enbart visar vad han kallar för "Fake News", så kallade falska nyheter som enbart är dåliga.

Han uppgav att CNN, som han ser som en "falsk" nyhetskälla, är framträdande och att republikanska och konservativa medier, som av honom anses vara sanna, som uteslutna. Han frågade sig samtidigt om detta är olagligt och påpekar att 96 procent av sökresultaten på "Trump News" kommer från medier som representerar vänsterpolitik, något han anser är väldigt farligt.

Vidare uppgav han att situationen är väldigt allvarlig och lovade åtgärder.

Läs fler artiklar
LÄS MER