Listappen Soon värvar Spotifyveteran inför storsatsning

Soon
Listappen Soon värvar Spotifyveteran inför storsatsning

Richard Eklund. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Richard Eklund blir ny teknikchef hos Soon som gör storsatsning.

 

Carl Anchér, Henrik Evrell och Simon Persson har byggt en app som låter användarna upptäcka och samla saker de vill göra härnäst inom populärkultur och underhållning. Med andra ord: En vardaglig form av Bucket list. Man kan följa vänner och influencers i appen och sedan dela sina bästa listor och rekommendationer. 

Nu investerar Richard Eklund en okänd summa i Soon och tar även rollen som teknikchef. Han kommer närmast från dito roll på spelutvecklaren Paradox Interactive och har tidigare varit teknikchef på Spotify i åtta år. 

"Det är en spännande produkt som jag själv använt sedan starten som har ett naturligt socialt och globalt kontext. Det är också ödmjukande att komma in i ett så meriterat, kompetent och drivet team", säger Richard Eklund i ett pressmeddelande.

Soon är mitt uppe i en investeringsrunda för att kunna gasa med produktutveckling och tillväxt. Bland de tidigare investerarna finns Per Roman grundare av investmentbanken GP Bullhound, Paul Fischbein, tidigare Qliro-chef och investerarnätverket Crest Eight.

Läs mer

Därför valde Napster-grundaren att testa sin nya tjänst – i Sverige

Karin Lindahl om framtiden för Indiska – och varför hon pumpat in en halv miljard

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Läs fler artiklar
LÄS MER