Kompisgänget som hjälper dig att få ännu bättre koll på kändisarna

StarflowSociala medier

Från vänster: Nicolas Lindberg, David Gabor, 18, Leonard Pauli, Marvin Nazari och Iaroslav Mamalat, 23. Foto: Kate Gabor.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Starflow låter dig följa kändisar på alla olika sociala plattformar – i ett och samma flöde. Bakom appen står fyra kompisar som precis slutat gymnasiet.

Varje vecka presenterar vi alltid nya och obeprövade idéer – den här gången är det dags för Starflow. Det är en app som samlar kändisars flöden på Facebook, Instagram, Soundcloud, Twitter och Youtube och slår ihop dem till ett. 

Bolaget lanserades för två månader sedan av de fyra vännerna Oscar Lundahl, 19, Nicolas Lindberg, 19, Leonard Pauli, 17 och David Gabor, 18.

Idén till den sociala appen fick de efter att David Gabor byggt en liknande app åt ett pojkband i Australien. Den tjänsten fick snabbt 30.000 nedladdningar från hela världen.

“Då förstod vi att det var ett hållbart koncept,” säger David Gabor och fortsätter:

“Just nu kan man följa över 3.000 artister i alla kategorier, både youtubers, skådespelare och idrottsstjärnor. Själv följer jag många youtubers och artister på Soundcloud så det underlättar att få allt på samma ställe. För kändisarna blir det också lättare att nå ut till fansen.”

Starflow vill inte avslöja hur stor användarbasen är men registreringarna har tagit fart efter ett samarbete med Youtubeprofilen Therese Lindgren, och modebloggaren Frida Grahn, som marknadsför tjänsten på sina sociala konton.

I början tog grundarna in 100.000 kronor i startkapital från familj och vänner.

“Nu har vi börjat prata med olika änglar för att genomföra en lite större runda, mellan 500.000 kronor och en miljon,” säger David Gabor.

Han hoppade av gymnasiet efter två veckor för att satsa på sin konsultfirma inom apputveckling och design, och nu Starflow.

“Det tog ett tag innan jag kom fram till beslutet men alla omkring mig har varit stöttande och trott på mina idéer,” säger han.

Hur tänker ni er att tjäna pengar på appen?

“På lång sikt kommer vi att ha något form av annonssystem. Det behöver inte vara det tråkiga klassiska utan det skulle till exempel kunna vara i form av uppkommande artister som vill nå ut till en större publik,” säger David Gabor.

UPPDATERING: I en tidigare version av texten stod det att Starflow samlar kändisars flöden från bland annat Snapchat. Rätt ska vara Soundcloud. 

Läs mer