"Att kritisera investeringar i backspegeln är en tämligen låg sysselsättning"

"Att kritisera investeringar i backspegeln är en tämligen låg sysselsättning"

Viggo Cavling

Krönikör

Efter kritiken mot Coop, Taxi Stockholm och Bonnier har reaktionerna haglat in.

Det har varit en kul första vecka som krönikör på Breakit.

I måndags skrev jag om tre digitala stolpskott. Det gav reaktioner. Coop, vars nya matsajt jag kritiserade, lovar exempelvis att se över sin sida och skapa bättre överblick. Även konkurrenterna har mejlat och jag kommer att testa dem och återkomma med en rapport. 

Många läsare håller med om kritiken av Taxi Stockholms nya app – dock har företaget inte svarat på min kritik. 

Även Bonnier har hört av sig angående min tes att man föredrar seniora entreprenörer framför unga, hungriga. Bonnier har ett accelerator program för startups. Den första omgången slutade, som jag skrev, i noll investeringar, men i andra omgången i höstas blev det faktiskt ett avslut i e-sportsbolaget @AbiosGaming.

Läs mer här.

Min Bonniertes fick dock vatten på sin kvarn i veckan när det blev klart att Bonnier flyttar produktionbolaget Scandinavian Studios från Growth Media till Nyhetsbolaget. Produktionsbolaget startades 2011 av två minst sagt erfarna personer: Anna Carrfors Bråkenhielm och Jan Scherman. De två hade inga problem att få Bonnier att öppna plånboken. Enligt Alla bolag är förlusten i bolaget de senaste tre åren knappt 30 miljoner kronor. Entreprenörerna har sedan länge lämnat bolaget åt sitt öde.

Att kritisera investeringar i backspegeln är dock en tämligen låg sysselsättning. Jag är av den åsikten att dåliga investeringar faktiskt är bättre än inga alls så länge man lära sig något av dem. Ingen går genom livet utan att göra fel.

Ha en bra helg så hörs vi på måndag.

Läs fler artiklar
LÄS MER