Talentlys avhoppade vd efter utköptet: “Det flyger inte alltid”

CareereyeSpiltan

Johan Kadar, före detta vd Talently.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Bolaget hade svårt att få in mer kapital.


Som Breakit avslöjat har rekryteringsbolaget Talently köpts upp av några nyckelpersoner ur personalen. Investeringsbolaget Spiltan och övriga ägare har lämnat bolaget och vd och styrelse har bytts ut.

Bolagets förra vd Johan Kadar klev in i rollen 2015 och hoppade av innan sommaren. Skälet var bland annat att recensionssajten Careereye, som bolaget satsat stort på, inte lyfte som väntat, förklarar han.

“Det tar mycket tid och pengar att bygga en konsumentsajt samtidigt som man ska bygga upp en B2B-affär kring den. Vi hade behövt mer kapital för att få det att lyfta”, säger han.

Men investeringsbolaget Spiltan, som redan hade stoppat in 15 miljoner kronor i bolaget, var inte villiga att gå in med mer.  

“Och att hitta en annan investerare i den situationen var en stor utmaning”, säger Johan Kadar och fortsätter:

“Det är ett projekt som vi har satsat hårt på, både vad gäller pengar och tid, så det är så klart tungt att det inte funkade. Men sånt är livet som entreprenör och investerare, det flyger inte alltid”, säger han.

Spiltans investeringschef Håkan Sjunnesson kommenterade igår sin investering så här:

“Vi satsade på att utveckla sajten Careereye, som skulle vara en motsvarighet till Glassdoor. Men det var mycket svårare än vi hade väntat oss. Vi fick inte riktigt fart på det”.

Läs mer