Jobbstartupen Cruitway sätter pengarna från Springfield i arbete

Cruitway Springfield
Jobbstartupen Cruitway sätter pengarna från Springfield i arbete

Adrian Swartz, grundare och vd för Cruitway. Foto: Pressbild.

Sara Lindmark

Reporter

Rekryteringstjänsten Cruitway har börjat använda pengarna som togs in från riskkapitalbolaget Springfield i somras. Första nyheten i produkten är en karriärprofil för användarna.

Rekryteringföretaget Cruitway var ett av de första bolag som valdes ut till inkubatorn Springfield. I augusti kunde vi berätta att riskkapitalbolaget, som drivs av den tidigare Aftonbladet-vd:n Anna Settman, investerar ytterligare 5 miljoner kronor i appen.

Nu lanseras en karriärprofil för användarna för att göra det enklare att söka jobb och rekrytera. Förutom att fylla i sin bakgrund och erfarenhet kan den jobbsökande även visa vad den själv söker efter.

“Hittills har vi samlat in jobbannonser men nu tar vi steget mot att digitalisera hela rekryteringen. Framöver kommer arbetsgivaren kunna bjuda in till intervju direkt via plattformen. Du ska kunna få ett jobberbjudande i fickan,” säger Adrian Swartz, grundare och vd för Cruitway.

Marknadsplatsen lanserades i januari 2014. Tjänsten samlar tusentals jobb från arbetsgivares hemsidor och matchar dessa med studenter och unga drivna personer, så kallade young professionals. Bland kunderna finns H&M, PWC och ABB.

Läs fler artiklar
LÄS MER