Dejtingappen Bumble startar fond – ska satsa på kvinnliga grundare

Bumble riskkapital Appar
Dejtingappen Bumble startar fond – ska satsa på kvinnliga grundare

Ingen kärlek mellan dejtingappsbolagen. Foto: Istockphoto

Caroline Englund

Reporter

Den amerikanska dejtingappen Bumble, som värderas till en miljard dollar, satsar på en fond som enbart ska investera i bolag som grundats och leds av kvinnor.

Bumble har startats av Whitney Wolf Herd som också är medgrundare till Tinder. Appen har fått stor uppmärksam då den bara tillåter kvinnor att ta första steget och starta en konversation. Just nu har appen 37 miljoner användare, enligt bolaget.

Whitney Wolf Herds nästa drag är att starta en investeringsfond. Fonden har redan avsatt en miljon kronor och planen är att investera mellan 5.000 och 250.000 dollar i företag som riktar sig till kvinnor, grundats av kvinnor och leds av kvinnor, skriver sajten Forbes.

”Det var viktigt för oss att göra det här tidigt. Vi hade kunnat vänta tills vi hade en krigskassa på 50 miljoner dollar, men för oss är vår möjlighet att ge tillbaka tidigt i vår livscykel viktigt”, förklarar Sarah Jones Simmer som är operativ chef på Bumble och ska leda den nya fonden, till Forbes.

Företaget bakom dejtingappen är bara fyra år gammalt, men nu drar de alltså redan igång en fond för att hjälpa andra entrepenörer att lyckas. 

Fonden ska redan ha investerat i ett antal företag enligt sajten, dessutom har Bumble även investerat i andra fonder med fokus på kvinnliga entreprenörer.

"Vi vill ge mer än kapital. Vi har ett privilegierat läge av att ha byggt upp ett arv av erfarenhet de senaste fyra åren. Och så mycket av de problem vi hanterar är vad andra grundare står inför dagligen", säger Sarah Jones Simmer till sajten.

Läs fler artiklar
LÄS MER