Candy Crush blir bok - King och Little Brown inleder samarbete

KingLittle BrownCandy Crush

ebastian Knutsson på spelföretaget King, som har gjort det populära spelet Candy Crush Saga Bilden: Sebastian Knutsson Foto Bertil Enevåg Ericson / TT

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Nu ska mobilspelutvecklaren King kapitalisera ytterligare på sitt succéspel.

Det är inte bara mobilspelet Angry Birds som går från digitalt till fysiska produkter.

Nu rapporterar nyhetssajten Licensing att King har inlett ett samarbete med den amerikanska bokförläggaren Little Brown. De två första böckerna släpps redan i höst. Det börjar med en bok med tips om hur man spelar Candy Crush och en färgläggningsbok.

Att bolaget så tydligt riktar sig mot barn med sina böcker är dock inte helt självklart. En del av godisspelets framgångar har varit att det har engagerat människor som tidigare inte har varit intresserade i spel. Den största gruppen Candy Crush-entusiaster är kvinnor i åldern 25-45. Claes Kalborg, licenseringschef på King, säger dock till Licensing att båda böckerna riktar sig mot vuxna.

“Candy Crush-spelarna är alltid hungriga efter nya tips om hur de kan ta sig förbi svåra nivåer i spelet. Sedan har vi kombinerat två riktigt heta trender nu, mobilspel och färgläggning för vuxna. Färgläggningsboken är lika intrikat och snyggt designad som själva spelet.”

Läs mer