Elon Musk i lång intervju om Tesla, Twitter och det hårda arbetet

Tesla Elbilar Bilar
Elon Musk i lång intervju om Tesla, Twitter och det hårda arbetet

Elon Musk. Foto: Kamran Jebreili/AP/TT.

Tobias Blixt

Reporter

Tesla-grundaren öppnar upp om den senaste tidens hårda arbete och om uppoffringarna han tvingats göra.

Den senaste tidens storm kring Elon Musk, efter dennes Twitter-inlägg om att köpa ut Tesla från börsen, har bara varit en liten intensiv del i ett år av svårigheter för entreprenören. Twittrandet skapade direkt konsekvenser för företaget som handelsstoppades på börsen innan den amerikanska myndigheten SEC inledde en undersökning mot Tesla.

I en lång intervju med New York Times avslöjar Tesla-grundaren att det senaste året har varit “det svåraste och mest smärtsamma året i min karriär”.

Det är en öppen och annorlunda bild av Elon Musk som presenteras i intervjun, där han erkänner att det hårda arbetet och ansvaret har varit tungt för honom personligen. Han berättar att det omtalade Twitter-inlägget var ett försök att vara transparent och om hur han nästan missade sin egen brors bröllop på grund av arbetet med Tesla Model 3.

“Det fanns perioder när jag inte lämnade fabriken under tre till fyra dagar, dagar när jag inte gick utomhus. Det har skett på bekostnad av att träffa mina barn. Och träffa mina vänner”, säger han i intervjun med tidningen.

Samtidigt säger han att han inte ångrar sin tweet och att han inte kommer att sluta använda Twitter.

Teslas styrelse kommer också till tal i texten där de går till motattack mot den senaste tidens nyhetsrapportering om Tesla.

“Det har varit många falska och oansvariga rykten i pressen om diskussionerna i Teslas styrelse. Vi skulle vilja klargöra att Elons engagemang och dedikering till Tesla är uppenbar. Under de senaste 15 åren har Elons ledning över Tesla-teamet fått Tesla att växa från en liten startup till att ha hundratusentals bilar på vägarna som kunderna älskar, med tiotusentals anställda runt om i världen och skapat betydande aktieägarvärde under processen.”

Läs fler artiklar
LÄS MER