Simris Alg landar miljonavtal i Sydkorea

Simris alg Kosttillskott Alger
Simris Alg landar miljonavtal i Sydkorea

Fredrika Gullfot, vd Simris Alg. Foto: Peter Brinch

Direkt / Breakit

Har tecknat ett treårigt avtal med ett minsta ordervärde på sju miljoner kronor.

Simris Alg har tecknat avtal med Seoul-baserade Infobell, som blir exklusiv återförsäljare av bolagets omega-3-tillskott på den sydkoreanska marknaden.

Avtalet innebär att Infobell förbinder sig till ett minsta ordervärde om sju miljoner kronor under en treårsperiod. Försäljningsstart beräknas till oktober 2018, och en första beställning har gjorts till ett värde av drygt 0,9 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Simris Alg och Infobell tecknade en avsiktsförklaring om samarbete i september 2017. Parterna har sedan dess samarbetat kring formerna för marknadsföring, och omega-3-tillskotten har anpassats och registrerats enligt regelverken för hälsoprodukter i Sydkorea. Simris Alg och Infobell har nu tecknat bindande avtal som alltså sträcker sig över en treårsperiod, med möjlighet till förlängning på årsbasis.

Försäljningsstart i Sydkorea är beräknat till oktober. Infobell kommer att sälja Simris Algs produkter direkt till konsument i både digitala och fysiska kanaler, med fokus på direktmarknadsföring och pop-ups på utvalda varuhus.

Läs fler artiklar
LÄS MER