Lindex ökade både försäljningen och resultatet i andra kvartalet

Lindex e-handel
Lindex ökade både försäljningen och resultatet i andra kvartalet

Stora utmaningar väntar Lindex nya vd

Finwire / Breakit

Vändning på gång för Lindex?

2017 var ett motigt år för Lindex, som ingår i finska Stockmann. Under andra kvartalet förra året halverades bolagets rörelseresultat samtidigt som försäljningen i butik sjönk med runt 5 procent. 

I augusti meddelade den dåvarande vd:n Ingvar Larsson att han slutar och i samma veva byttes även styrelseordförande Per Sjödell ut mot ägarbolaget Stockmanns vd Lauri Veijalainen. Det hjälpte inte och den sviktande försäljningen ledde till att 60 personer varslades på huvudkontoret i november. 

I början av året stod det klart att Susanne Ehnbåge, tidigare vd på Netonnet, plockas in för att vända på skutan. Hon började sitt nya jobb i veckan och kan nu glädjas åt bättre siffror.

Lindex ökade nämligen både omsättningen och vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen ökade med blygsamma 1 procent till cirka 164 miljoner euro (162).

I jämförbara butiker steg försäljningen med 4,5 procent och ökade på alla marknader.

Rörelseresultatet var 19,6 miljoner euro (12,6) med ett justerat rörelseresultat på 20,8 miljoner euro (12,6).

Precis som de flesta traditionella modekedjor arbetar Lindex hårt för att få fart på e-handeln. I början av sommaren lanserades ett samarbete med e-handelssajten Nelly och nu börjar det ge resultat uppger sajten e-handel.se.

"Vi kan tyvärr inte kommentera några försäljningssiffor, men det vi kan säga är att vi ser ett intresse för våra produkter, skriver Lindex presstjänst i ett mejl till e-handel.se.

Läs fler artiklar
LÄS MER