Sök

Spotifys galna siffra: “Får 23.000 jobbansökningar i månaden”

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Så snabbt växer det svenska succébolaget.

På onsdagen bjöd Spotify in till ett exklusivt pressevent för utvalada, svenska journalister. Förutom Daniel Ek var en rad svenska toppchefer på plats, bland annat HR-chefen Katarina Berg.

Berg, som även sitter i Spotifys ledningsgrupp, bjöd på en rad spännande uppgifter om Spotifys kultur och rekryteringar. Bland annat berättade hon att bolaget i dagsläget rekryterar 110 personer i månaden – och att Spotify har hållit den takten de tre senaste åren.

Katarina Berg berättar vidare att Spotify får hela 23.000 spontanansökningar – varje månad.

“Det ställer jättehöga krav på oss. Personerna ska inte bara hittas och rekryteras, utan även introduceras till en organisation som håller ett högt tempo i de flesta hörn av världen”, förklarade hon.

Ett av hennes största utmaningar är att hitta lokaler till alla medarbetarna.

“Alla ska ju få plats någonstans”, sade Katarina Berg och pekade samtidigt på problemen att lösa den frågan i Stockholm:

“Den staden som är svårast att hitta sådana här lokaler är inte Barcelona, New York, Sydney eller någon av de andra storstäderna. Nej, det är Stockholm. Ingenstans är det så svårt att hitta bostäder och stora lokaler centralt som här”.

I dagsläget arbetar 1300 personer på Spotify i Sverige och totalt sett arbetar numera 4.000 personer på det snabbväxande företaget.

Flest anställda har Spotify idag i USA.

“Det finns fler ingenjörer där borta.”

Katarina Berg pratade även mycket om vikten av att jobba med företagets värderingar.

“Vi har en Spotify-kultur som bygger på svenska värderingar. Men det är samtidigt viktigt för Daniel och oss att påpeka att det inte är en svensk kultur som vi sätter på export. Det är en Spotify-kultur.”

Läs mer