Sök

Analytiker: Bäddat för stark Twitter-uppgång närmaste året

Twitter

Foto: Arno Burgi/picture-alliance/dpa/AP Images.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Sociala medier-bolaget har en "oersättlig roll".

Twitter kommer stiga till 52 dollar inom ett år som i dagsläget handlas kring 33 dollar, motsvarande en kursuppgång om 58 procent. Det tror analysföretaget Citron Research.

Enligt Citron har kommunikationsplattformen en oersättlig roll när det kommer till global dialog. Man pekar på att Teslas vd Elon Musk tillkännagav nyligen ett potentiellt utköp av Tesla på plattformen.

Trots att media de senaste dagarna diskuterat Twitters roll när det kommer till att censurera extremhögerprofilen Alex Jones anses Twitter som plattform vara mer relevant än någonsin, följt av kommentaren "Dollars Follow Relevancy".

Twitter har backat med 33 procent sedan kvartalssiffror den 27 juli. Citron uppger att man har förståelse för marknadens oro kring tillväxten avseende månatliga aktiva användare, men man bedömer att en stor del av raset på marknaden är kopplat till Facebooks rapport för det andra kvartalet.

Citron har i år redan gett två förutsägelser om aktiekursen i Twitter som i efterhand infriats. I januari rekommenderade man att köpa Twitter som då stod i 22 dollar med riktkursen 35 dollar. Drygt två månader senare stod aktien i 37 dollar.

I mars säljrekade analysföretaget aktien då aktien stod i 32 dollar, och en vecka senare låg aktiekursen i linje med Citrons riktkurs om 25 dollar.

Läs mer