Tidigare hög JP Morgan-chef tar steget över till Bitcoin-startup

Bitcoin

Breakit

Bitcoin och den bakomliggande tekniken fortsätter att dra till sig intresse från både investerare och nu även kända finansprofiler. En tidigare högt uppsatt chef från JP Morgan Chase väljer nu att ta steget in i världen med digitala transaktioner, skriver Dealbook.


Blythe Masters, som fram till förra året ansvarade för bankens stora råvaruenhet, har anställts av Digital Asset Holdings. Det är en startup som vill använda den underliggande Bitcoin-tekniken för att finansiella transaktioner.

- Omfattningen av den här potentialen är gigantisk. Det är också roligt att kunna arbeta i framkanten av utbyggnaden av dagens fantastiska moderna teknik i världar där den inte har använts ännu, uppgav Masters i en intervju.

Företaget erbjuder inte någon handelsplattform eller Bitcoinbörs utan är inriktade på mjukvara till kunder som vill förbättra processen med finansiella transaktioner. Målet är att möjliggöra snabbare, billigare och säkrare transaktioner.

Bakom den digitala valutan Bitcoin finns den så kallade block chain, en slags digital huvudbok som underhålls av ett decentraliserat nätverk av tusentals datorer.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER