Paradiset stoppar expansionsplaner – ska nå lönsamhet i befintliga butiker

Paradiset Mat på nätet startup
Paradiset stoppar expansionsplaner – ska nå lönsamhet i befintliga butiker

Paradisets vd Johannes Cullberg. Foto: Pressbild

Finwire / Breakit

Livsmedelskedjan väljer att dra i handbromsen.

Framöver kommer butikskedjans fokus att ligga på att nå lönsamhet i de befintliga butikerna. Det är i en intervju med branschsajten Market, som Paradisets vd Johannes Cullberg berättar att det är svårt att hitta finansiering till nya butiker innan man nått lönsamhet.

”Nu kan vi inte förlora pengar längre”, säger han, samtidigt som han inte kan ge svar på när företaget väntas kunna nå lönsamhet.

Paradiset har under våren implementerat nya affärssystem och för att hjälpa verksamheten på fötterna har man sedan tre månader tillbaka startat e-handel.

”Vi har medvetet haft en försiktig strategi sedan vi startade e-handeln eftersom vi visste att det skulle vara många barnsjukdomar. Vi kommer inte att lägga massor med pengar på att marknadsföra nätbutiken nu heller, men bitarna är på plats och försäljningen får växa organiskt”, säger Johannes Cullberg.

Paradiset, som är inriktat på ekologisk mat, har tidigare tagit in pengar via crowdfundingplattformen Fundedbyme. Senast i slutet av mars berättade Paradiset att ytterligare en crowdfunding-kampanj skulle genomföras för att finansiera tillväxten.

Läs fler artiklar
LÄS MER