Sök

Rocket Internet-backade Westwing planerar börsnotering i år

Westwing

Cristina Stenbeck. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Laddar för börsen – igen.

Rocket Internet-uppbackade möbelbolaget Westwing planerar en börsnotering senare i år. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Utöver det tyska investerarbolaget, som äger 32 procent av Westwing, ingår bland annat Kinnevik och Fidelity Worldwide Investment i investeringsskaran. 

Westwing som lade ner sina planer om en notering år 2016 kan nu komma att sälja aktier till ett värde om mellan 100 och 150 miljoner euro, varav merparten nyemitterade aktier.

Westwing skulle värderas till 400 till 450 miljoner euro i ett sådant scenario. I en tidigare finansieringsrunda från 2016 värderades man till 449 miljoner euro.

Enligt en talesperson för det onlinebaserade möbelbolaget har man alltid sagt att en börsnotering väntas bli av vid något tillfälle.

Bolagets vd har tidigare uppgett till Reuters att man utvärderar att sälja icke-europeisk verksamhet i syfte att renodla verksamheten, och man för just nu samtal med potentiella köpare.

Vi har tidigare berättat om hur Westwings vd Gregory Gorelik skrotade planerna på en kryssningsbåt i Västindien till förmån för möbelsajten. 

Läs mer